.  ..

Μεταφορά κατοικίδιων ζώων

 

 

Προκειμένου να επιτραπεί η μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων, αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο τους. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος θα πρέπει να επιδεικνύει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο να είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

Για τα υπεραστικά λεωφορεία, τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως δέκα (10) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50×40×35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (ανάγκες αλλεργικών κ.λπ. ατόμων που ευλόγως αποφεύγουν το συγχρωτισμό με κατοικίδια ζώα), θα γίνεται περιορισμός των δρομολογίων για την μεταφορά των ζώων. Τα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν την μεταφορά των ζώων από Καλαμάτα προς Αθήνα θα είναι της ώρας 05:00(εκτός Σάβ-Κυρ)-10:30-14:00-17:30(εκτός Σάβ)-21:30 και από Αθήνα  για Καλαμάτα θα είναι της ώρας 07:00-11:00-15:00-18:00(εκτός Σάβ)-21:30.

Η μεταφορά θα είναι για δυο (2) κατοικίδια ζώα ανά λεωφορείο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο